• buk kod stare mlinice 2.jpg
  • skola.jpg
  • hpark prirode biokovo.jpg
  • cetina u nejašmićima4.jpg
  • kanjon cetine sa razmenice 5.jpg
  • Stara mlinica.jpg
  • hdio općine šestanovac-panorama.jpg

Mostom preko Cetine u Kreševu Polju ponovno se može prolaziti. Obećanje aktualne općinske vlasti bilo je da će se obnoviti stari kreševski most, koji je nakon dosta godina ponovno u funkciji.
Most dug 30-ak metara, a širok 4 m potavanjen je daskom, ograda je učvršćena i stavljeno je pletivo. Radove u vrijednosti od  86 375 kn, dijelom je financirala Županija Splitsko-dalmatinska u iznosu od 51 825 kn, a ostatak od 35 550 kn financirala je Općina Šestanovac.
Radove koji su trajali 60-ak dana izvela je tvrtka FORTIUS d.o.o. iz Dugopolja. Također, nasuta je i stara cesta od raskrižja u Kreševu polju u cijeloj dužini, pa je dosta lakše doći do samog mosta.

OPĆINA ŠESTANOVAC

službene www stranice

Općina Šestanovac
dr. Franje Tuđmana 75
HR-21250 Šestanovac

T: 021 721 006
W: www.opcina-sestanovac.hr
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
UPRAVA
Načelnik:
PaveČikeš
Zamjenik Načelnika: Martin Merčep

JEDINSTVENI UPRAVNI ODEL
Pročelnik: Asja Šošić, službenica za informacije
Katica Juričić - administrativni referent
Josip Maslov - komunalni redar

MB: 2743426
OIB: 71560615444
IBAN: HR1023300031844300002

Općina Šestanovac nalazi se u srednjoj Dalmaciji, pripada splitskoj makroregiji i zaprema površinu od 89,5 km2.
Na području Općine Šestanovac živi 2685 stanovnika s gustoćom od oko 30 stanovnika/km2, a obuhvaća naselje Šestanovac - administrativno središte, te naselja Grabovac, Katuni, Kreševo i Žeževica.
Reljef ovog područja karakterizira pojas plodnih polja na lijevoj obali rijeke Cetine i usporednog krševitog grebena i zaravni.
Omeđeno je brdom Vitrenik na sjeveru, brdom Sidoč na istoku, planinom Biokovo na jugoistoku, veličanstvenim kanjonom rijeke Cetine na jugu i brdom Kreševnica na sjeverozapadu.

Općina Šestanovac zaprema površinu od 85 km2 u kojoj živi 3000 stanovnika sa gustoćom od oko 34 stanovnika/ km2. Područje općine Šestanovac obuhvaća naselje Šestanovac - administrativno središte, te sela Kreševo, Katuni, Žeževica i Grabovac.
Zemljopisno se nalazi u srednjoj Dalmaciji (južni dio Republike Hrvatske) i dio je splitsko – dalmatinske županije.
Reljef ovog područja karakterizira pojas plodnih polja (krške udoline) na lijevoj obali rijeke Cetine i usporednog krševitog grebena i zaravni, a omeđeno je brdom Vitrenik na sjeveru, brdom Sidača na istoku, planinom Biokovo na jugoistoku, veličanstvenim kanjonom rijeke Cetine na jugu i brdom Kreševnica na sjeverozapadu.
Općina Šestanovac je samo 5km zračne linije udaljena od mora pa je klima mediteranska. Ljeta su topla i suha, a umjerene i vlažne zime ponekad iznenadi bijela pahuljica koja se rijetko zadrži na tlu.
Priroda i biljni svijet cijelog šestanovačkog područja između Biokova, Cetine, Sidače i Vitrenika oduvijek su bili od naročite ljepote i privlačnosti. Čist zrak, netaknuta priroda, bujna vegetacija i fauna neprocjenjivo su bogatstvo Šestanovca.

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Cestovne udaljenosti od Šestanovca

Split
Makarska
Omiš
Imotski
Sinj
Ploče
Mostar

km

55
28
32
33
42
82
137